11 diciembre 2006

Trainspotting

Una de les meves pel.licules preferides. Enganxa de principi a fi. Desde que comença amb una persecució de 2 joves, amb frases del protagonista i una cançó d'Iggy Pop. Ja et posa en situació.

Aquesta pel.licula no té un argument fix sino que tracta la diferent situació que viuen cada un dels personatges. Un personatges units per un mateix vici: l'heroina.

Tot gira alrededor de Renton que va narrant els seus pensaments, vivencies i experiencies. I com van entrant en les mateixes situacions tots els seus amics. Cada un d'ells té les seves propies caracteristiques, i en algún moment de la pel.licula passa a ser el protagonista, explicant alguna anecdota de la seva vida: Begbie, l'alcohòlic, ens narra quan va tirar la jerra de cervesa enmig del bar i va caure sobre una dona, ell el que volia era pegar-se, el motiu no li importava; Tommy, l'unic que semblava inteligent, recorda quan es dona compte que ha perdut la cinta on es veia a ell i al seva novia "cardant"; Spud, l'inocent, explica quan va fer l'entrevista de treball i perque no l'agafessin es coloca amb speed per semblas hiperactiu i seguir cobrant l'atur sense haver dwe treballar; i per acabar Sick Boy, el James Bond, el fan de les pel.licules d'aquest mite del cine on mostra una de les seves maneres d'amagar l'heroina sense sser descobert.

A part del tema de la pel.licula, cal destacar, i MOLT(!!!) la banda sonora. Excelentment escollida en cada una de els escenes, en cada un dels moments. Començant amb ritme trepidant d'Iggy Pop i acabant amb un tema, que cony, TEMAZO d'Underworld "canyeru", inmens, suprem per a un final perfecte.

No vull dir més. Si no la heu vist, ja esteu tardant.